سمكة في الفرن




المقادير
سمكة بواجو او اي نوع موجود بالبيت تكون منظفة جيدا
حبتان من الطماطم مقشرة ومقطعة الى حلقات * 3 حبات من البطاطس مقشرة ومقطعة الى حلقات رقيقة
حبة فلفلة حلوة مقطعة الى حلقات
3 معالق كبيرة طماطم مركزة ( مطيشة الحك)
ليمونة حامضة نصفها مقطع الى شرائح والنصف معصور + 2 اضراس من الثوم مفروم
قزبر وبقدونس مفرومين + زيت زيتون وزيت نباتي للطهي
توابل ( ملح _ فلفل اسود _ زفران _ فلفل احمر _ فلفل حار ان كنتي تحبينه
نصف كاس صغير من الماء

الطريقة

ناخد صينية ونضع فيها الزيت ونصفف حلقات البطاطس ونضع السمكة بعد ان قمنا بتتبيلها ( نخلط عصير الليمون الحامض مع التوابل والبقدونس والقزبر المفرومين ) نحتفظ بالقليل من خلطة التتبيلة ونضيفها للطماطم المعلبة ونصبهافوق الخضر الطماطم والفلفلة الي قطعنا حلقات ونزين بحلقات الليمون الحامض ونضيف نصف كاس ماء ونغطي الصينية بورق المنيوم وتطهى في فرن معتدل الحرارة
الصور توض












0 commentaires: